Viktigaste egenskaperna?

Vilka är dom allra viktigaste egenskaperna hos en häst, och vilken är den allra viktigaste?

För mig, som inte är intresserad av att tävla alls så är svaret enkelt, man ska ha roligt och känna sig trygg med hästen man umgås med och rider på. Hästen ska vara trevlig att hantera, rolig och trygg att rida på banan vad det gäller både dressyr och hoppning och man ska inte behöva känna sig orolig på uteritter. Det ska inte vara en tvekan vad det gäller att gasa på i full fart och tävla med andra hästar, men samtidigt ska det vara lätt att ta tillbaka hästen när det behövs. På turer på vägar och i skog och mark ska du känna dig trygg med hästen och hästen ska känna sig trygg med mig. Hästen får absolut tycka att någonting är läskigt, men det ska gå lösa utan att hästen flippar ur. Även om den blir lite rädd ska den kunna hålla sig på marken. 
 
En annan egenskap som jag uppskattar hos en häst är att den tycker att det är mysigt att umgås med mig. Det finns ingenting härligare än att bara stå och pussa på hästen eller klia den på ett ställe där den verkligen uppskattar det. Det ska inte vara några sura miner när man pysslar om den utan den ska tycka om att stå i stallgången och bli borstad och ompysslad. 
 
Kort och gott ska hästen vara trevlig att både hantera och rida. Jag har svårt att välja en av dessa, men jag skulle nog välja att den är trevlig i hantering framför ridningen. På något sätt känns det lättare att lösa något problem i ridningen jämfört med att den inte tycker om att mysa. 
 
Sist vill jag bara flika in att Frallan stämmer in på i princip alla punkter, där har vi en riktigt genomtrevlig häst. Jag är otroligt glad att jag får chansen att ha henne på foder!
❤️❤️❤️
Fairytale, Tankar/Åsikter | | Kommentera |
Upp