Terminens första skoltisdag

Vad vi har gjort idag? Inte speciellt mycket och inget speciellt krävande - precis som vanligt direkt efter sommarlovet alltså och jag klagar inte. 

Vi började med introduktion för två nya ämnen som vi ska ha detta läsår, psykologi och filosofi. Det känns som att det kommer bli ämnen som är roliga att gå på. Fast det känns som att filosofin kommer slå knut på mina tankar och då ställde läraren ändå bara två frågor idag...
Efter det fick vi information av syv och avslutade efter lunch med att prata lite om gymnasiearbetet som vi ska börja med. Åh vad jag önskar att vi hade fått gjort ett projektarbete som tidigare istället, att ett helt år jobba för att få fram en rapport som man sedan bara kan få icke godkänt eller godkänt på känns lite surt - men det gäller väl att välja ett ämne som ändå är roligt att jobba med, i 100 timmar.
 
Imorgon drar klassen till Stockholm, precis som förra året alldeles i början av höstterminen. I fjol gick vi på en föreläsning om EU och besökte ett museum. Gissa vad vi ska göra imorgon? Gå på Gröna Lund. Vi jobbar oss uppåt! Anledningen att vi ska åka är att vi i våras vann en tävling då vi gjorde en film till Länsstyrelsen där vi vann en resa till Grönan, åkband och mat.
 
SA12a är helt enkelt bäst, även om vi inte var speciellt nöjd med filmen....
Bild från SM-finalen i Vetlanda
Vardag | | Kommentera |
Upp